Fruitmanden

Een aardigheidje voor de ouderen van Ouderkerk aan de Amstel!

 

Ook de ouderen van Ouderkerk aan de Amstel vergeten we niet.
De geluidswagen die rondrijdt en ons vraagt samen te komen bij het Gemeentehuis, de stemmen van schreeuwende kinderen die veel lol maken, de vrolijke stemmen van de sprekers bij de diverse spellen, de gezellige muziek van de kermis, kortom: Er is genoeg om iedereen te herinneren dat we feest moeten vieren; Het is Koninginnedag voor iedereen!

De Oranje feesten zijn er natuurlijk voor jong en oud. Alle evenementen zijn echter gebaseerd op het deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden buitenshuis. De mensen die de feesten in het dorp niet meer bij kunnen wonen doordat ze ziek zijn of niet meer goed ter been zijn èn die ook niet naar onze gezellige verrassingsavond voor de ouderen in Het Gezellenhuis (kunnen) komen, brengen we persoonlijk een klein fruitmandje.
Zo proberen we voor al die mensen de dagen rond Koninginnedag ook een beetje feestelijk te maken. Want wie vindt het nou leuk om met al dat gefeest buiten de deur met veelal mooi weer, binnen te zitten??

De namen en adressen van de mensen die in aanmerking komen krijgen we van diverse personen, te weten:
De comitéleden die de collectelijsten lopen langs de deuren van de ouderen of hun familie, de verzorgingstehuizen, de ziekenverzorg(st)ers, medewerkers, etc.
Dit resulteert in ± 90 à 100 fruitmandjes!

Het rondbrengen gebeurt meestal in de week van de feesten in ons dorp en dit wordt wederom gedaan door gemotiveerde comitéleden.
Dit is natuurlijk een hele klus maar het wordt wel gewaardeerd door de ouderen en hun omgeving.

Dat is voor ons de motivatie om het te blijven doen!