Ringsteken met auto’s

Precisiewerk voor de èchte autocoureur!


Het ringsteken met auto’s behoort tot een van de traditionele onderdelen van de Ouderkerkse feestweek. In de loop der jaren is het ringsteken op verschillende locaties gedaan, zoals de Prins Bernhardlaan of bij de Hendrik van Avercampweg. Al jaren is het Prinses Ireneplantsoen echter de vaste locatie waar ’s avonds op Koningsdag de auto’s en motoren voor het spektakel zorgen.

De bedoeling is dat de bestuurder op de juiste afstand langs het bord rijdt terwijl de bijrijder met een stok de ring uit het bord wipt. Bij een geslaagde poging verdient de equipe een punt. Uiteraard mag er niet te snel gereden worden, maar ook te langzaam rijden kan een diskwalificatie opleveren.
De optimale snelheid is ongeveer 20-25 km per uur.

Na een oefenronde begint het serieuze werk. De eerste serie bestaat uit drie rondes. Na deze serie vallen de eerste deelnemers af. Daarna wordt er weer een aantal keer gestoken met als gevolg dat er een aantal deelnemers afvalt. Uiteindelijk blijven er drie winnaars over. En het zou niet voor het eerst zijn dat er nog heel wat gestoken moet worden om uit deze drie een juiste rangschikking te krijgen…

Sinds een aantal jaar kan er ook met een motor worden meegedaan

Jan Cuiper verzorgt het geluid en de muzikale invulling.