Ringsteken met auto’s

Precisiewerk voor de èchte autocoureur!


Het ringsteken met auto’s behoort tot een van de traditionele onderdelen van de Ouderkerkse koninginnefeesten. De locatie is de Prins Bernhardlaan waar in de vooravond de rust rond de vijver verstoord wordt door luid motorgeronk wanneer de verschillende equipes zich opmaken voor de strijd.

De bedoeling is dat de bestuurder op de juiste afstand naast het bord rijdt terwijl de bijrijder met een speciale, door de wedstrijdleiding aangereikte, stok de ring uit het bord wipt. Bij een geslaagde poging verdient de equipe een punt. Uiteraard wordt door de wedstrijdleiding nauwkeurig toegezien dat de snelheid van de auto’s niet te laag is, maar zeker ook niet te hoog, zodat de voertuigen geen gevaar voor het publiek vormen.
De optimale snelheid is ongeveer 20-25 km per uur. Bij een te hoge snelheid wordt de equipe onherroepelijk gediskwalificeerd, bij een te lage snelheid wordt geen punt toegekend. Na een eerste oefenronde kan de wedstrijd beginnen.


De winnaars van 2000!

De eerste serie bestaat uit drie rondes. Na deze serie mogen de vijf beste equipes door naar de volgende ronde. In de tweede ronde wordt weer drie maal geprobeerd de ring uit het bord te wippen. Winnaar van het toernooi wordt de equipe met de meeste punten. Bij gelijke stand in de tweede ronde volgt nog een derde serie van drie rondes waaraan alleen de drie beste equipes meedoen.

Het grote aantal trouwe toeschouwers (rond de 200) en de gezellige muziek, dat wordt verzorgd door de familie Cuiper, zorgen ervoor dat het ringsteken een onvergetelijk evenement is dat u echt eens meegemaakt moet hebben!

Alléén standaardauto’s zijn toegestaan, zonder gebruik te maken van een open dak. De deelnemers dienen strikt de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op te volgen!